Profilul de LinkedIn

Home / blog / Profilul de LinkedIn

Cu peste 430 de milioane de utilizatori si 2 conturi nou create pe secunda, un profil pe LinkedIn devine obligatoriu in procesul de cautare a unui job nou.

Foloseste o fotografie clara, portait style, relativ serioasa, dar fara a deveni scortoasa.

Partea de Professional Headline ar trebui sa contina cateva cuvinte cheie care definesc experienta ta profesionala, fie titulatura jobului, fie competente sau abilitati esentiale. Nu este momentul sa fii foarte creativ, intr-o cautare  facuta de recruiteri pe LinkedIn acest headline apare  sub numele tau si poate face diferenta intre analiza profilului tau sau a profilului altui candidat.

Iti recomand ca partea de Summary  sa reprezinte o sinteza a experientei profesionale, axandu-te pe zonele tale de expertiza, care ar trebui sa corespunda si unor cuvinte cheie relevante pentru domeniul in care activezi (de exemplu, pentru un Financial Controller, raportare IFRS).

In sectiunea de Experience trebuie incluse joburile relevante (deci in niciun caz jobul de chelner din facultate si nici jobul de asistent manager de acum 20 de ani, tu fiind intr-un rol de Finance Manager acum) si responsabilitatile esentiale, nefiind necesare atat de multe detalii ca intr-un CV. Asigura-te ca nu transmiti informatii confidentiale, nu ai controlul asupra celor care iti vizualizeaza profilul de LinkedIn.

Completeaza partea de Education si de Languages, sunt relevante pentru recruiteri si pot fi folosite ca si criterii de cautare.

Majoritatea candidatilor aflati in cautare activa a unui nou job sunt inca angajati, asa ca te poti asigura ca reteaua ta nu este notificata de modificarile pe care le faci la profilul tau bifand acest lucru aici:

795e72_1c11fa4faf83457fb47a092ecf2617bemv2

Transmite managerilor cu care ai lucrat rugamintea de a te recomanda, urmand ca acestea sa fie incluse automat in sectiunea de Recommendations.

Personalizeaza URL-ul aferent profilului tau, astfel:

1. Editezi profilul, accesezi link-ul incercuit,

795e72_83eb4510c98d43d28f357316da712437mv2

dupa care editezi URL-ul, denumindu-l, preferabil, cu numele tau.

795e72_3add9fa1484948dd90e2cf66dd925009mv2

Mult succes:)