It’s all about the name?

Home / blog / It’s all about the name?

Oamenii de HR din companii devin din ce in ce mai creativi cu denumirea joburilor din organizatie, dar tu, ca si candidat, nu ar trebui:)

Pentru un recruiter, care aloca in medie 5-7 secunde pentru citirea CVului tau, un rol ca Database Enthusiast sau Marketing Rock-Star s-ar putea sa nu ajute.

Screeningul de CVuri functioneaza dupa un mecanism bine stabilit anterior, recruiterii efectiv scaneaza anumite informatii esentiale – job title, locatie, durata colaborarilor, abilitati tehnice, limbi straine. Avand in vedere ca sunt situatii cand sunt mii de aplicanti pentru un job, este nevoie de o eficientizare a procesului. Si, pana la urma, scopul tau in aceasta etapa este sa ajungi la interviu.

Daca denumirea postului pe care tu il il ocupi nu se incadreaza in categoria considerata o buna baza de candidati, s-ar putea ca CVul tau sa treaca neobservat, deoarece responsabilitatile sunt citite, in general, pentru CVurile care trec de aceasta etapa.

Asa ca raporteaza-te la standardul industriei pentru responsabilitatile tale, nu adauga titulaturi inutile, keep is short and simple.

Poti mentiona in interviu care este titulatura exacta din cadrul companiei tale, pentru a evita situatia in care, solicitat sa acorde referinte, seful tau nu recunoaste rolul pe care esti angajat.