Intrebari incomode din interviu (2)

Home / blog / Intrebari incomode din interviu (2)

Continuand seria inspirationala despre intrebarile incomode, mi-am amintit de cea mai delicata intrebare pe care am primit-o eu la un interviu,

De ce sa te alegem pe tine si nu pe un contracandidat?

Pentru profilele care nu reusesc sa se vanda bine este o intrebare care te scoate cu siguranta din zona de confort. Gandeste-te la continutul jobului prezentat, care sunt carateristicile tale care te-au ajutat sa indeplinesti sarcini similare in trecut si detaliaza-le.

La orice intrebare care vizeaza informatii confidentiale despre un angajator de-al tau (actual sau din trecut) evita sa raspunzi. Chiar daca nu este un test, de ce ai dori sa lucrezi pentru o companie care iti cere astfel de detalii? Nu furniza aspecte confidentiale, chit ca sunt cifre sau elemente de strategie.

Esti casatorit? In primul rand, este o intrebarea ilegala. Ca orice alta intrebare care urmareste obtinerea informatiilor despre statutul familial, religie, etnie, varsta. Poti alege sa raspunzi, daca o simti ca pe un small talk sau poti alege sa ii spui intervievatorului ca nu este o informatie relevanta. Cel mai probabil nu vei primi jobul, dar, sincer, ai vrea sa lucrezi pentru acest tip de angajator?

Cat castigai la locul de munca anterior? Este o informatie care trebuie sa ramana intre tine si fostul angajator. De multe ori este adresata in interviuri pentru ca intervievatorul sa se asigure ca nu va plusa candidatul cu o suma prea mare. Un raspuns standard care nu va va da batai de cap ar fi: Este o informatie confidentiala si nu pot transmite mai departe acest aspect al colaborarii cu angajatorul anterior/ actual.

Bafta!