Idei pentru interviuri

Home / blog / Idei pentru interviuri

Dupa atâtea posări despre CVuri, deja ai un CV super, ai aplicat la câteva joburi interesante și acum au apărut și invitațiile la interviu. Așa că hai să povestim puțin despre interviuri.

Cum de multe ori un candidat în căutare activă a unui nou job este și angajat, poate deveni destul de dificil să mai stabilești și interviuri într-un program destul de încărcat deja. Așa ca asigură-te că ai toate informațiile înainte sa ajungi la interviu – cere o descriere a rolului, ai o discuție telefonică preliminară cu recruiterul pentru a vedea în ce măsură te potrivești, pune multe întrebări pentru a te asigura că nu vă întâlniți degeaba.

Dacă jobul este ceea ce iti dorești, don’t play too hard to get, acceptând doar ore de întâlnire cu mult în afara programului tău de lucru, până la urma este o relație de parteneriat între tine și recruiterul cu care te întâlnești și disponibilitatea ta de a stabili o întâlnire este un indicator destul de puternic al motivației tale.

Documentează-te despre companie si nu te limita la detalii despre serviciile/ produsele oferite, ci caută articole despre planurile lor de business, aspecte legate de cultura organizațională, evenimentele organizate.

Solicită numele persoanelor cu care te vei întâlni și obține informații despre acestea, poate afli că faceți amândoi voluntariat sau alergați maratoane, sunt detalii care te pot ajuta sa devii memorabil pentru intervievator. Evident, dacă ești și potrivit pentru rol:).

Deci, prima impresie chiar contează, așa că asigură-te că nu întârzii și că ținuta este una adecvată interviului.

În procesul de intervevare te poți întâlni cu HR-ul, posibil coleg de departament, Hiring Manager-ul si poate chiar managerul acestuia. Deși fiecare caută niște informații diferite este posibil să se adreseze multe întrebări similare. Cel mai bine ar fi să nu îți începi răspunsul cu o formulare de genul: după cum i-am spus și colegului tău. În general intervievatorii își comunică unul altuia concluziile, nu întrebările adresate.

Și, din nou, fii tu însuți:) Nu este jobul potrivit dacă trebuie să porți o mască tot timpul.