Fii autentic!

Home / blog / Fii autentic!

795e72_a4198ac310d04a1d8ea12deb73cde430mv12

Sunt mai mari sanse sa vrei sa te pregatesti pentru un interviu decat sa gatesti quinoa (so says Google). Si, in general, toate aspectele legate despre procesul de recrutare beneficiaza de multe resurse online. Am citit de-a lungul timpului destul de multe articole pe aceasta tema si am vazut respectivele idei aplicate de candidatii cu care am interactionat. Unele abordate ad litteram, fara aportul personal.

Este excelent sa abordezi direct recruiterul care se ocupa de rolul respectiv. Dar, daca este mentionat in anuntul aferent jobului ca sunt luate in considerare doar aplicatiile prin sectiunea de cariera a site-ului, aplica prin sectiunea de cariera, eventual abordeaza recruiterul printr-un mail prin care sa clarifici anumite aspecte ale jobului si sa confirmi interesul tau pentru rol.

Nu, nu te du direct la birou cu CVul, fie printat, fie pe un USB stick. Majoritatea utilizatorilor de LinkedIn sunt recruiteri, sunt sanse mari sa gasesti o persoana din HR acolo.

Daca alegi sa trimiti un mail dupa discutie, transforma-l intr-unul de follow up, nu copia unul de pe un site de profil, ci fa referire la aspectele interesante ale discutiei, clarifica aspectele care ar fi trebuit clarificate in urma interviului avut sau, daca este cazul, revino cu informatii.

Fii intr-o relatie de parteneriat cu recruiterul, nu iti face o favoare ca te invita la o discutie, nici tu lui ca participi la un interviu, sunteti parteneri in finalizarea unui proiect (de recrutare, pentru el, de gasirea a unui job mai bun, pentru tine). Lasa limbajul de lemn deoparte si detaliaza responsbailitatile anterioare, fara sa mentionez detalii confidentiale.

Fii autentic, pana la urma tu si doar tu trebuie sa te integrezi in compania respectiva. Succes:)