Anul sabatic?

Home / blog / Anul sabatic?

In 2013 am ales sa renunt la un job super fain pentru un an sau cel putin cateva luni sabatic(e). Aveam niste vise legate de perioada respectiva, dar nimic concret. Si o teama teribila vizavi de ce se va intampla dupa, mai exact despre cum voi putea integra respectiva perioada in CV.

Pe langa faptul ca a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat in plan personal, respectiva perioada m-a ajutat sa imi dau seama si unde vreau sa ajung in plan profesional. In primul rand, m-am bucurat de oamenii apropiati din viata mea, am alocat in sfarsit timpul necesar pasiunilor mele, am facut voluntariat, am citit mult si mi-am promis sa nu mai ma pierd, pe viitor. Una peste alta, recomand tuturor o experienta similara. Nu trebuie sa iti dai demisia sa pleci intr-un an sabatic, poti incerca o perioada de concediu fara plata.

Un an sabatic nu este chiar atat de greu de integrat intr-un CV. In primul rand, este mai usor decat acum 5 ani, piata evolueaza, redefinim constant ce inseamna norma in acest domeniu.

Exista un dar…

1. Pauza fara nicio explicatie este ceea care ridica semne de intrebare, asa ca da detalii despre perioada respectiva;

2. Fa-l sa conteze – fa voluntariat, implica-te in comunitate, invata ceva nou – o limba straina, un limbaj de programare;

3. Explica in scrisoarea de intentie ce ai facut in anul tau sabatic, ce ai castigat si cum te pot ajuta abilitatile obtinute in cariera;

4. Pastreaza o durata rezonabila, un an este suficient.

Daca decizi sa iti iei un an sabatic, ENJOY IT:)

795e72_73f42e2f429c4798bbb3168c07efbeb3